PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

Narančasti meteoalarm prijeti trima regijama, u Istri je već krenulo

24.07.2024 u 17:17

Bionic
Reading

DHMZ do kraja dana najavljuje mogućnost nevremena, posebno u kninskoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji, no pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su u cijeloj zemlji

Kako najavljuje prognoza, u unutrašnjosti se očekuje promjenljivo vrijeme, ponegdje s kišom, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na Jadranu većinom sunčano, ali ne i posve stabilno uz mogućnost za lokalne pljuskove, osobito u Istri i na jugu.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, uz nestabilnosti prolazno jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne prolazno i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30, na Jadranu od 31 do 35 °C.

Narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, na snazni je za tri regije: kninsku, splitsku i dubrovačku, a upozorenje zbog mogućih jakih pljuskova s grmljavinom uz jak vjetar označeno je i za ostatak Hrvatske.

Najviša dnevna temperatura na kopnu će uglavnom iznositi između 25 i 30, a na Jadranu od 31 do 35 stupnjeva. Slična prognoza najavljuje se i za četvrtak.

Kako javlja Istramet pozivajući se na radarske snimke, nevrijeme je oko 16 sati već pogodilo dijelove Istre. Ovako je izgledalo nevrijeme u Puli prekjučer:

  • +3
Nevrijeme u Puli, 22. srpnja Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL