ZAŠTITA LGBT POPULACIJE

Hrvatska postala partner Globalnog fonda za jednakost

28.01.2014 u 13:11

Bionic
Reading

Hrvatska je postala članica-partner Globalnog fonda za jednakost, inicijative posvećene zaštiti ljudskih prava LGBT populacije diljem svijeta

U službenoj izjavi State Departmenta pozdravlja se ulazak Hrvatske kao partnera u Globalni fond za jednakost. Kao novi partner, Hrvatska se pridružuje fondu u kojem sudjeluju devet država, tri privatne zaklade i dvije korporacije u inicijativi čiji je cilj zaštititi prava LGBT populacije diljem svijeta. Od osnivanja 2011. za vrijeme mandata Hillary Clinton, fond je dodijelio više od 7,5 milijuna dolara organizacijama civilnog društva u više od 50 zemalja da bi pojačao napore u zaštiti ljudskih prava LGBT populacije.

Državni tajnik John Kerry prošle je godine na sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih naroda posvećenom problematici LGBT populacije istaknuo da su 'ulaganja pomogla pri sprečavanju diskriminatornih zakona koji podrivaju ljudska prava i podržala organizacije civilnog društva koje ta prava brane'. State Department pozdravio je ulazak Hrvatske kao partnera i rado iščekuje suradnju s ostalim partnerima Fonda s ciljem jednakosti i zaštite LGBT populacije diljem svijeta.