MILANOVIĆ FUELEU:

'Hvala od srca jer politike bez srca nema'

26.03.2013 u 11:59

Bionic
Reading

Nakon što je povjerenik Europske komisije za proširenje Štefan Fuele na izvanrednoj sjednici Vlade predstavio izvješće o monitoringu priprema Hrvatske za pristupanje Europskoj uniji, premijer Zoran Milanović se zahvalio svima, posebno potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih i europskih poslova Vesni Pusić. 'Hvala povjereniče. Mislila sam da nikad neću doživjeti da čujem neke od ovih riječi koje ste rekli', rekla je Pusić

'Nema pravednog i nepravednog puta u Europsku uniju, ima onog puta na kojem si sposoban suočiti se s problemima koje sretneš', rekla je Pusić. Potpredsjednica Vlade je istaknula da je Hrvatska ispunila ili će do 1. srpnja ispuniti sve obveze koje smo preuzeli u ovom periodu. 'No, u ovom periodu smo razvili i svijest da je to jedan normalni način funkcioniranja', dodala je Pusić.

'Smatramo da je za nas neobično važno stabiliziranje naše regije, stabiliziranje jugoistočne Rurope. Posebno smo ponosni na to kako smo riješili situaciju sa Slovenijom. Naši su odnosi bolji nego ikada, predsjednik Vlade i ja ćemo sudjelovati na 2. travnja na ratifikaciji pristupnog ugovora', rekla je.

Dragi Štefan, na kraju se Pusić povjereniku obratila na engleskom, zahvaljujem se na pomoći Vama i Vašem timu. 'Mislim da je bitno naglasiti koliko ste vi osobno i vaš tim doprinjenili svemu', istaknula je Pusić te mu na kraju poručila da nas se nije riješio zauvijek jer ćemo raditi u budućnosti na različitim temama.

Nakon njenih riječi, nadovezao se Fuele.

'Hrvatska je prošla teži put, teži od ijedne druge zemlje. Rezultati su se pomno pratili, bilo ih je bitno vidjeti. Europska komisija je jako zadovoljna i ne vidi potrebe da se Hrvatskoj produži taj monitoring nakon ulaska. Čestitam', istaknuo je povjerenik Europske komisije, a nakon njegovih riječi članovi Vlade su zapljeskali.

'Još jednom hvala od srca jer politike bez srca nema', rekao je Milanović i zahvalio svima koji su u proteklih 20 godina radili na svemu. 'Svim predsjednicima Vlada, ministrima, svim službenicima i činovnicima, hvala vam', rekao je Milanović i naglasio da je ovo proces koji se nastavlja.

'Očekuje nas veliki novac, ali ga nećemo dobiti na pladnju. Plaćamo 5, a možemo dobiti 10-11 jedinica', naglasio je za kraj Milanović.