carpe diem trn u oku

Hvarani izašli na ulicu zbog premlaćivanja vlasnika Garifula

29.07.2024 u 06:23

Bionic
Reading

Brojni Hvarani okupili su se sinoć oko 23 sata ispred Carpe Diema na rivi kako bi iskazali podršku dvojici napadnutih ugostitelja, vlasniku Garifula Ivanu Gospodnetiću i kuharu Dinku Petričeviću, zvanom Mijo

Prema riječima vlasnika Garifula, na njega i kuhara nasrnuli su zaštitari iz obližnjeg kluba Carpe Diem, među kojima je bio i (su)vlasnik tog noćnog kluba Josip Ćurković zvani Ćos. Sukob je navodno izbio zbog glazbe.

Hvarani su se nakon sukoba u velikom broju okupili ispred ulaza u klub Carpe Diem. Spontano su počeli pjevati i nadjačavati glasnu glazbu koja dopire iz tog popularnog i luksuznog ugostiteljskog objekta, piše Dalmatinski portal.

'For je nami mila majka. For je naša Jamajka, For je nami mila majka, Jamajka', pjevali su, no pjesma se brzo pretvorila u zviždanje, negodovanje i skandiranje: 'Odlazi! Odlazi! Odlazi!'

Prosvjed na Hvaru Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalmacija danas

Hvaranka Iva Boras kazala je za Dalmatinski portal da je okupljena masa pljeskom pozdravljala svakog gosta koji bi napustio objekt i zviždala svakome tko bi ušao u Carpe Diem. Na teren je brzo stigla i policija te je osiguravala događaj, a na ulazu u objekt bili su i zaštitari.

Prosvjed na Hvaru Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalmacija danas

Rekla je da su građani bijesni jer se vlasnik Carpe Diema, ali ni vodstvo nisu ispričali za počinjeno nasilje.