objavljene cijene

Od sutra voze noćni, sezonski vlakovi: Moguće je rezervirati cijelu kabinu s ležajevima

28.06.2024 u 21:55

Bionic
Reading

Od sutra počinju voziti noćni, turistički, sezonski vlakovi HŽ-a koji će cijelo ljeto povezivati Slavoniju s Dalmacijom. U vlakovima se nalaze i kabine s po tri ležaja koje su u potpunosti opremljenje. Moguće je rezervirati cijelu kabinu ili samo jedan ležaj

Cijene vožnje su snižene za čak 40 posto na svim relacijama.

'Ako koristite kabinu za spavanje iz Osijeka ili Vukovara cijena karte je 24 eura, a cijela kabina dođe 25 eura. Znači negdje 49 eura je ukupno putovanje, jedan putnik, cijela kabina, na relaciji od Vukovara do Splita', rekao je za RTL Danas Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz.

Na pitanje koliko to putovanje traje, kaže: 'Na jednom dijelu pruge između Vukovara i Vinkovaca traje prijevoz autobusima, ali vrijeme vožnje je nešto više od 13 sati. S obzirom na to da se radi o noćnim linijama to je tako u ovim uvjetima prihvatljivo. Primjerice iz Budimpešte ide preko 15 sati Budimpešta - Split.'.

Ukić ističe kako je rezervacija obvezna.

'Ja ću podsjetiti da sva djeca i učenici imaju praktički besplatno putovanje, a od ove godine i svi umirovljenici, osobe starije od 65 godina na području cijele Republike Hrvatske mogu se voziti besplatno kao i stanovništvo s područja pogođenih potresom. U tu svrhu zbog velikog interesa za putovanjem rezervacija je neophodna.', objasnio je predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz.

sve osim nogometa

Učitavanje...