vremenska prognoza

Idealno za odmor: Ponovno kreću vrući dani, pljuskovi mogući u unutrašnjosti

04.08.2024 u 06:59

Bionic
Reading

Iako sunčaniji od subote, ni nastavak prazničnog vikenda neće biti sasvim stabilan pa su ponegdje mogući pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti.

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutro razmjerno svježe s najnižom temperaturom zraka između 14 i 16 °C. Najviše dnevne vrijednosti oko 29 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, u kojoj će često biti duljih sunčanih razdoblja, a ujutro mjestimice kratkotrajne magle. No na zapadu je u drugom dijelu dana izgledan umjeren razvoj oblaka te ponegdje malo kiše. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu u noći i ujutro popuhivat će burin, zatim danju do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Kao i u Gorskoj Hrvatskoj, bit će djelomice sunčano, pa i sunčanije, uz više oblaka u Istri i Gorskom kotaru, gdje lokalno može pasti pokoji popodnevni pljusak. Najniža temperatura zraka od 13 °C u gorju do 24 °C na otocima, a najviša između 28 i 33 °C.

U Dalmaciji još jedan u nizu vrućih dana te uz obilje sunčanih sati. Nakon burina, sredinom dana zapuhat će maestral pa će more temperature oko 26 °C biti malo do umjereno valovito.

Podjednako valovito na sunčanom krajnjem jugu Hrvatske, gdje će noć i dalje biti topla uz najnižu temperaturu zraka između 19 i 24 °C, a dnevne vrijednosti između 31 i 34 °C.

  • +5
Turisti Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Slijede topliji dani

U unutrašnjosti Hrvatske temperatura će postupno porasti, pa će od srijede i u gorskoj Hrvatskoj biti vruće. Prevladavat će sunčano, međutim još početkom tjedna na zapadu te u srijedu u gorju povremeno više oblaka i mogućnost za malo kiše, pa i u obliku pokojeg pljuska. Vjetar i dalje većinom slab.

Odveć jakog vjetra neće biti ni na Jadranu. U noći i rano ujutro popuhivat će do umjerena bura, danju jugozapadnjak i zapadnjak, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Dani će obilovati sunčanim satima, samo u srijedu za unutrašnjost Istre postoji mogućnost za popodnevne pljuskove, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.