tragovi borbe

IDF objavio užasavajuću snimku: 'Krvavi Hamasov tunel, teroristi su ubili šestero talaca'

11.09.2024 u 10:45

Bionic
Reading

Izraelske obrambene snage objavile su užasavajuću snimku krvavog Hamasovog tunela u kojem su teroristi ubili izraelskog Amerikanca Hersha Goldberg-Polina i još petero talaca prije nego što su ih uspjeli spasiti

Snimka je objavljena u utorak, a prikazuje uski prolaz skriven u četvrti Tel Sultan na jugu Gaze, iza sobe djeteta sa slikom Mickeyja Mousea i Snjeguljice, priopćio je IDF, a prenosi New York Post.

Glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari viđen je kako se saginje dok hoda gotovo 400 stopa dugim mračnim hodnikom te pokazuje na mjesto na kojem su ubijeni Goldberg-Polin (23) i ostali. 'Ovo je krv Hersha, Eden, Carmel, Orija, Almoga i Alexa', kaže Hagari dok pokazuje na mjesto masakra. 'Bili su heroji i bili su ovdje u ovom tunelu tjednima ili danima', dodaje.

Osim Goldberg-Polina, žrtve čija su tijela pronađena 31. kolovoza identificirane su kao Ori Danino (25), Eden Yerushalmi (24), Almog Sarusi (27), Alexander Lobanov (33) i Carmel Gat (40).

Držali ih iza željeznih vrata

Tunelom, koji se nalazi na oko 66 stopa ispod zemlje, upravljala je Hamasova brigada Rafah, prema IDF-u. Hagari je rekao da su najmanje dvojica terorista bila s taocima iza željeznih vrata na kraju mračnog tunela.

Vojnici IDF-a prvo su locirali hranu i opremu koju su koristili Hamas i taoci iza čeličnih vrata, a pronađeno je dovoljno zaliha za više tjedana. Hagari je dodao da snimka vjerojatno pokazuje kako preostali taoci žive već 340 dana u zarobljeništvu.

'Još uvijek ima talaca, 101, neki od njih su živi i u istim uvjetima u tunelima kao što je ovaj u Gazi', rekao je. 'Moramo učiniti sve što možemo, na sve načine, na sve načine da bismo ih žive vratili kući', dodao je.

Taoci se borili s teroristima?

Najnovija snimka IDF-a dolazi nakon izvješća da su Goldberg-Polin i ostali taoci pokušali pobjeći od terorista prije nego što su ubijeni. 'Procjenjuje se da se nekoliko od njih šestoro branilo i borilo s onima koji su ih upucali', izvijestio je Channel 12 News.

Izraelske novine citirale su izvješće IDF-a u kojem se navodi da su 'Hersh, Ori, Alex i Almog branili Eden i Carmel' prije nego što su ubijeni.