pojavio se video

Ispovijest dječaka iz Kuršumlije: 'Ringišpil se prepolovio i presjekao mi dio noge'

09.05.2024 u 10:21

Bionic
Reading

'Ringišpil se prepolovio. Taman sam sišao kad sam čuo prasak. Pokušao sam pobjeći, ali je pao i umalo me ubio', ispričao je šokirani tinejdžer srpskim medijima

Blic je objavio ekskluzivnu ispovijest tinejdžera koji je preživeo horor na zabavi u Kuršumliji. Prepričao je trenutke užasa koji su uslijedili kada je na sajmu u Kuršumliji pukao ringišpil. Nesreća se dogodila 8. svibnja oko 13 sati na vašaru koji se tradicionalno održava na Markovdan u ovom mjestu.

U nesreći je ozlijeđeno 13 djece, dok je jedna djevojčica (12) u teškom stanju i liječnici joj se bore za život. Tinejdžer kaže da ga je nakon pada na ringišpilu vozilo Hitne pomoći iz Kuršumlije prevezlo u bolnicu u Prokuplju, odakle je vraćen u Kuršumliju i pušten na kućno liječenje.

"Konstrukcija vrtuljka presjekla mi je dio noge. Bio sam u bolnici, davao sam krv, bio sam na kontrolama. Ništa drugo ne znam", rekao je. Podsjetimo, nesreća se dogodila oko 15:30 sati na platou pored autobusne stanice, gdje se nalazi lunapark. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je danas da su zakupac parcele Jovan Nedeljković, i vlasnik vrtuljka Zoran Ljubomirović uhićeni.

Nekoliko sati nakon nesreće na društvenim mrežama osvanula je snimka koja prikazuje trenutak pada ringišpila. Možete je pogledati OVDJE, ali upozoravamo da bi scena za neke mogla biti uznemirujuća.