tomo medved

'Izbori su obrana našeg identiteta, nasuprot rodnoj ideologiji i zastavi SFRJ'

05.06.2024 u 14:41

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović pozvali su u srijedu birače da izađu u nedjelju na izbore za Europski parlament naglasivši važnost i utjecaj EP-a na nacionalna zakonodavstva, a u kontekstu percepcije javnosti o nevažnosti tih izbora

Pozivamo birače da izađu na izbore za EP, rekao je Medved, referirajući se na činjenicu da dio birača smatra kako ti izbori nemaju toliku važnost. No, naglasio je, nema manje ili više važnih izbora, postoji samo zalaganja za vlastite vrijednosti, hrvatske interese, kako u Hrvatskoj tako i u EU.

"EU izbori su novi korak u borbi za vrijednosti i još kvalitetni život, kako u Europi tako i u Hrvatskoj", dodao je. Božinović je također naglasio da su ti izbori "puno važniji nego što se stvorila nekakva slika i u Hrvatskoj, ali i u javnosti ostalih država članica EU". "Znamo da je u svim državama, pa tako i kod nas odaziv na europske izbore nešto manji nego na parlamentarne, što nije opravdano", rekao je.

Upozorio je da je EU vrlo važan zakonodavac, ne samo kad se govori o europskim institucijama, nego i kad se radi o zakonodavstvu država članica. Stoga je vrlo važno tko nas predstavlja u Europskom parlamentu i bilo bi dobro da 12 zastupnika, koliko ih dolazi iz Hrvatske, "puše u jedan rog kad su u pitanju nacionalni interesi", istaknuo je.

A listu HDZ-a, naglasio je Božinović, predvodi predsjednik Vlade Andrej Plenković, "koji je istovremeno jedan od najutjecajnijih političara u EU". Važno je da dobijemo predstavnike u EP koji će zastupati i europske vrijednosti, poručio je, a HDZ se po svojim dostignućima kroz sve ove godine pozicionirao kao glavna europska snaga u Hrvatskoj". Medved je napao političke protivnike s ljevice, "Milanovićevu sljedbu koja je spremna na sve", poručivši im da "ako nisu dobili povjerenje na parlamentarnim izborima, zar mogu očekivati da će nas kao takvi predstavljati u EU".

  • +3
Tomo Medved i Davor Božinović Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Ukazao je na njihovu korumpiranost, navevši "recentne slučajeve – presudu Lovrić Merzel, uhićenje bivšeg šega velikogoričkog SDP-a (Boška Pribičevića), uhićenje načelnika Smokvice (Kuzme Tomašića), uhićenje dožupana Bjelovarsko-bilogorske županije (Nevena Alića)".

Posebno se "u pogledu djelovanja lijeve oporbe" osvrnuo na subotnju Paradu ponosa u Zagrebu odnosno na, kako je rekao, njihovo "koračanje pod komunističkom totalitarnom zastavom koja predstavlja zločinački jugoslavenski režim, zastave pod kojom su se gazila sva ljudska prava, slobode, zastave pod kojom je izvršena agresija na RH".

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

"I na to trebamo podsjećati našu javnost, poglavito naše mlade koji su vrlo često skloni prihvatiti pokušaje ljevice u zagovaranju nekih drugih vrijednosti. A izbori u nedjelju su, činjenica, obrana našeg identiteta, naših obiteljskih vrijednosti, prava na život, nasuprot rodnoj ideologiji, jugokomunističkoj zastavi i pravu na smrt", poručio je.

A ljudi s liste HDZ-a, liste br. 5, naglasio je, najkvalitetniji su kandidati koji će znati zastupati hrvatske interese u EU, "umjesto onih koji su kandidati, a zapravo su populisti i šarlatani i bave se samo ideologijom".