ZASAD BEZ OSUDE

Izrael operaciju u Gazi naziva 'košenje travnjaka'. Evo što to znači

09.10.2023 u 17:39

Bionic
Reading

Mark Stone, američki dopisnik, za SkyNews je analizirao sukob na Bliskom Istoku. On navodi da izraelska vojska ima grubu frazu za ono što rade u Gazi - oni to zovu 'košenje travnjaka'

Kako Stone pojašnjava za SkyNews, to znači da uništavaju Hamasova zapovjedna i kontrolna mjesta i skladišta oružja, a u takvim operacijama stradaju i civili.

Izraelci potom obustave svoje operacije. Uspjeli su dovoljno obuzdati Hamas. No, Stone vjeruje da Izrael ovaj put neće samo 'kositi travu', prenosi N1.

Bit će krvavo i zastrašujuće za stanovnike Gaze. Izraelska taktika testirat će 'nepokolebljivu' podršku njegovih saveznika. Izraelska najava da će prekinuti opskrbu Gaze strujom, vodom i hranom još nije izazvala osudu izraelskih saveznika.

Dva milijuna ljudi živi u Gazi, a među njima su brojna djeca. Članak 55. Ženevske konvencije kaže: 'Sila zaštitnica će u bilo koje vrijeme imati slobodu provjeriti stanje hrane i medicinskih zaliha na okupiranim područjima, osim ako su privremena ograničenja potrebna zbog imperativnih vojnih zahtjeva.'

  • +7
Posljedice izraelskog protunapada u Gazi Izvor: Profimedia / Autor: Atia Darwish / Zuma Press / Profimedia