težak incident

Izraelci ranjenog Palestinca zavezali za džip i vozili se kroz Zapadnu obalu

23.06.2024 u 08:21

Bionic
Reading

Izraelski vojnici zavezali su ranjenog Palestinca na prednji dio svog vozila i tako se vozili kroz Zapadnu obalu, čime su, kako je potvrdila Izraelska vojska (IDF) prekršili protokol zbog čega su pod istragom

Tijekom racije u gradu Jeninu u Zapadnoj obali, izraelske snage sukobile su se s grupom Palestinaca, a jednog su ranili te su ga zavezali na poklopac motora svog džipa, iako je obitelj ranjenog muškarca tražila da ga se odveze na hitnu pomoć. IDF je potvrdio incident nakon što je video podijeljen po društvenim mrežama. Ranjeni muškarac na kraju je prebačen u Crveni polumjesec na liječenje, a IDF je izvijestio da će istražiti kako je došlo do incidenta, piše BBC.

'U razmjeni vatre jedan od osumnjičenih je ozlijeđen i lišen slobode. Kršeći naredbe i standardne operativne procedure, osumnjičeni je odveden od strane snaga dok je bio vezan na prednjem dijelu vozila. Ponašanje snaga na video snimci incidenta nije u skladu s vrijednostima IDF-a. Incident će biti istražen i prema njemu će se postupati', izvijestili su iz IDF-a.

U Zapadnoj obali došlo je do porasta nasilja od početka rata u Pojasu Gaze, potaknutog Hamasovim smrtonosnim napadom na južni Izrael 7. listopada. UN navodi kako je najmanje 480 Palestinaca - članova oružanih skupina, napadača i civila - ubijeno u incidentima povezanim sa sukobima na Zapadnoj obali, uključujući istočni Jeruzalem. Deset Izraelaca, uključujući šest pripadnika snaga sigurnosti, također je ubijeno na Zapadnoj obali.

  • +4
Ilustrativna galerija/Izraelska vojska Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia
sve osim nogometa

Učitavanje...