bivši prvi gospodin

Jakov Kitarović novi je predsjednik Hrvatskog klizačkog saveza

24.09.2024 u 20:25

Bionic
Reading

Na Skupštini Hrvatskog klizačkog saveza Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, izabran je za novog predsjednika.

Izbor je obavljen glasovanjem klizačkih klubova članova Saveza, uključujući klubove umjetničkog, sinkroniziranog i brzog klizanja te Zagrebačkog klizačkog saveza. Na Skupštini su također izabrani članovi Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Stegovne komisije Hrvatskog klizačkog saveza.

Hrvatski klizački savez nastavlja s radom daljnjeg razvoja i promocije klizanja u Hrvatskoj. Savez će nastaviti i raditi na unapređenju uvjeta za sportaše i podršci svim članovima klizačke zajednice.

Rijetko je u središtu pozornosti, pored iznimno aktivne supruge Kolinde Grabar-Kitarović koja i nakon političke karijere izaziva veliki interes javnosti.

Jakov Kitarović, koji inače rijetko istupa u javnosti, sada preuzima važnu ulogu u razvoju klizačkog sporta u Hrvatskoj, što bi moglo privući dodatnu pažnju ne samo zbog njegove nove funkcije, već i zbog javnog interesa prema njegovoj obitelj.

Kćer Katarina Kitarović bila je državna prvakinja u umjetničkom klizanju.

Osim što je postao šef Klizačkog saveza Kitarović je nedavno pokrenuo i privatni biznis otvorivši, poput supruge, tvrtku za poslovno savjetovanje.