SVEDALMATINSKI REFERENDUM

Kalmeta biračima nudi strah od Arsena Bauka

17.04.2013 u 15:18

Bionic
Reading

'Zadar ne smije stati' - program je za sljedeće četiri godine razvoja Zadra na način kakvim su ga zamislili zadarski HDZ-ovci i njihovi koalicijski partneri iz HSP- Ante Starčevića, HSU-a, HČSP-a i A-HSS-a

Program je predstavljen sinoć u Muzeju antičkog stakla u Zadru. U uvodnoj riječi kandidat za gradonačelnika Zadra Božidar Kalmeta je rekao kako ono što je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima napravio u prethodnom mandatu nitko ne bi napravio ni približno tako dobro kao oni sami.

'To potvrđuju naši sugrađani, svi u Hrvatskoj, strani turisti i strani mediji. Ali Zadar tu ne smije stati! Imamo još posla i problema. Najveći je nezaposlenost. Uhvatit ćemo se s tim u koštac i smanjiti to na minimum minimuma. Poznato je da drugi pokušavaju zaustaviti razvoj Zadra i projekte koji su važni ne samo za Zadar već i za Hrvatsku. Uzmimo primjer Gaženice. Prva faza je gotova, druga je pri kraju, a treće nema. Tomu ćemo se žestoko suprotstaviti. Te priče o raspisivanju natječaja za koncesionara su priče za malu djecu. Pronađe li se koncesionar, on će graditi mali terminal za svoje potrebe, a naše su veće. Isto tako Zadar se pokušava ugasiti kao administrativno središte. Svjedoci smo da se provodi tiha regionalizacija Hrvatske na četiri regije u kojoj nema Zadra. Ministar uprave najavljuje svedalmatinski referendum o ustroju Dalmacije. Pa jasno je da će Zadar tu biti preglasan. Nažalost, SDP i HNS šutke odobravaju tu politiku, ne suprotstavljaju se, ali mi hoćemo. Suprotstavili smo se nekim projektima koji su bili na štetu Zadra, a koji su dolazili iz HDZ-a, kao što su trasa autoceste i termoelektrana, suprotstavit ćemo se i ovima. Sve te probleme riješit ćemo pobjedom u prvom krugu jer Zadar ne smije i neće stati', poručio je Kalmeta na sinoćnjem skupu.

Posebno je pozdravio sve hrvatske branitelje, među kojima i nazočnog Željka Dilbera.

'Zajedno smo gradili Zadar do sada, nastavit ćemo i ubuduće', poručio je Kalmeta braniteljima.