PREVRTANJE KAMIONA

Kaos na A3: Rukometaši spašavali vozača, tamburaši zapeli pa svirali bećarac

19.10.2024 u 22:16

Bionic
Reading

Prometna nesreća koja se u subotu poslijepodne dogodila kod Lipovljana stvorila je kilometarsku kolonu na autocesti, a ova priča dobila je i herojsku stranu potezom rukometaša Spačve koji su spašavali vozača u prevrnutom kamionu. Da su bili u prilici, učinili bi to i tamburaši iz sastava Paori, koji su zapeli u koloni i radili ono što znaju najbolje - zasvirali

Iz policije su izvijestili kako je u subotu oko 14 sati došlo do prevrtanja kamiona na autocesti A3. Vozač kamiona je zatražio medicinsku pomoć te se nalazi u bolnici u Pakracu. Težina ozljeda još uvijek nije poznata, a kolona na autocesti između Lipovljana i Kutine na trenutke je bila duga i 5 km.

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na mjesto nesreće sasvim slučajno su naišli i rukometaši Spačve. Naime, oni su se zaputili prema Karlovcu gdje su trebali odigrati utakmicu sedmog kola hrvatske rukometne lige, no kamion se prevrnuo neposredno ispred njih. Momci su odmah priskočili u pomoć unesrećenom vozaču i uspješno ga izvukli iz kamiona.

Iz kluba su obavijestili kako su neki igrači, u želji da pomognu, zadobili ozljede po rukama od krhotina stakla.

"Nažalost, utakmica u Karlovcu danas neće biti odigrana. Zbog teške prometne nesreće, koju smo i sami za dlaku izbjegli, nismo uspjeli na vrijeme doći do Karlovca. Na otprilike pola puta do Karlovca svjedočili smo prevrtanju kamiona direktno ispred nas. Odmah nakon nesreće naši dečki su pritrčali u pomoć unesrećenom vozaču te su rukama i nogama uspjeli probiti staklo i izvući ga iz kamiona, pri čemu su i sami zadobili ozljede na rukama od krhotina stakla. Uz to, pružili smo vozaču prvu pomoć, ali zbog dugotrajnog čekanja nismo stigli na vrijeme", podijelio je rukometni klub Spačva Vinkovci na društvenim mrežama.

Prevrnuti kamion na autocesti A3 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: JVP Novska

24 sata pak izvještava o zanimljivom slučaju tamburaškog sastava Paori, koji su vrijeme čekanja u koloni odlučili prekratiti - svirkom. 'Mi smo tamburaški bend. Krenuli smo svirati svatove iz Požege za Kutinu i zapeli smo na autocesti. Bila je velika gužva pa nam je pala napamet da smislimo bećarac i otpjevamo. Taman smo stigli na kraju u svatove, bili smo jako dugo u gužvi. Bojali smo se da nećemo stići, ali sva sreća na kraju smo stigli', rekli su nam iz Tamburaškog sastava Paori.