GOSTOVANJE U DNEVNIKU HTV-A

Klisović otkrio adute i progovorio o konkurenciji: Škoro nema šanse ući u drugi krug

06.03.2021 u 20:01

Bionic
Reading

'Spreman sam za ovaj zahtjevan zadatak, zato sam se i kandidirao', rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović

'Imam viziju Grada Zagreba i kako je treba razvijati i podijelio je s građanima i nudim čovjeka koji će tu viziju prevesti u stvarnost', rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović predstavljajući svoj program u Dnevniku HTV-a.

Rekao je da živi probleme toga grada cijeli život, a ima i tim kompetentnih ljudi koji će zajendo s njim voditi grad. Nudi tim i program.

'Imao sam priliku upoznati rješenja u drugim gradovima svijeta. Tako sam dobio inspiraciju kako neka komparativna rješenja mogu koristiti. Rođen sam Zagrepčanin, u Dubravi. Čovjek koji živi probleme ovog grada cijeli život. Ulazim sada vrlo duboko u probleme grada', rekao je.

Na pitanje bi li mogao surađivati s onima koji su radili s Milanom Bandićem, rekao je da će svi koji pošteno rade svoj posao raditi i dalje, a oni koji niti ne znaju što rade, tražit će alternativu.

  • +7
Joško Klisović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Klisović planira uvesti nove mehanizme u upravljanju gradom, od toga da sve transakcije budu javne. Samo dva mjeseca pred izbore, ankete Tomislavu Tomaševiću (Možemo) daju prednost, što je Klisović protumačio time 'da je Tomašević već dugo u kampanji'.

Trenutačna situacija ne znači da je konačna, vjeruje da će rasti u brojevima, jer brojni glasači SDP-a 'protestno' daje glasove SDP-a, nakon čega je došlo do reformskih poteza u SDP-u, napravljeni su rezovi i odluke i misli da će te ljude vratiti kao biračko tijelo.

Za Miroslava Škoru (DP) rekao je da je dobrodošao kandidat kako bi ukrstili argumente kako voditi Grad Zagreb, ali ne vidi ga u drugom krugu.

'Škoro grabi dio biračkog tijela koji neće glasati za kandidate s lijevog biračkog tijela', rekao je Klisović te naglasio da ne vidi nervozu zbog Škorina ulaska u utrku.

'Zagrebu je potreban miran čovjek u kriznim situacijama, koji će racionalno provoditi odluke. Previše je buke, a premalo rezultata u političkoj areni', rekao je.

Prioritet je područje upravljanja otpadom, promet, povećanje tramvajske mreže, gradnja Jarunskog mosta, deniveliranje pruge Podsused-Sesvete, čime će se otvoriti prilika za nova urbanistička rješenja, poput prostora tvornice Gredelj.