SLUČAJ KRALJEVSKA TRUDNOĆA

Konačno progovorili potreseni australski voditelji

10.12.2012 u 15:10

Bionic
Reading

Australska radijska voditeljica, koja se našla u središtu skandala nakon samoubojstva obmanute medicinske sestre u Velikoj Britaniji, u ponedjeljak je u na australskoj televiziji u suzama govorila o toj tragediji te naglasila da se želi ispričati obitelji bolničarke

'Neprestano mislim na njih', rekla je Mel Greig na kanalu Seven Network o smrti bolničarke koja je nasjela obmani radijskih voditelja i prespojila njihov poziv.

'Prvo sam se pitala ima li djecu', rekla je. U razgovoru za drugi kanal Nine Network Greig je rekla da bi im se željela ispričati. Njezin kolega voditelj Michael Christian je rekao da ga je satrla vijest o smrti bolničarke.

'Preneražan sam, slomljen, utučen i izražavam najdublju sućut obitelji i prijateljima', rekao je na kanalu Nine.

Radio 2 Day FM je naveo u ponedjeljak da je pet puta pokušao kontaktirati bolnicu kako bi razgovarali o snimci prije objave.

U nedjelju navečer je nakon hitnog sastanka uprave tvrtke koja je vlasnik radija navela da je smrt bila nepredvidiva.

Australski voditelji utučeni i slomljeni


Southern Cross, koji posjeduje brojne medije diljem Australije, odlučio je do nove uredbe zabraniti sve šale. Ukinuta je i sporna emisija Hot 30.

Medicinska sestra Jacintha Saldanha podrijetlom iz Indije, koja je nasjela na telefonski poziv dvoje australskih radijskih voditelja koji su željeli doći do informacija o zdravstvenom stanju vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton, pronađena je mrtva u petak. Mediji su naveli da si je sama oduzela život.

Ona je bila prva koja je odgovorila na lažni poziv osobe koja se predstavila kao kraljica Elizabeta i preusmjerila ga drugoj sestri koja je potom odala podatke o zdravstvenom stanju trudne Kate Middleton.