Limunada od jagoda, limuna i rabarbare

Limunada od jagoda, limuna i rabarbare

17.04.2012 u 12:14

Bionic
Reading

Hit napitak ovoga proljeća! Vraća boju u obraze i vjeru u život. Savršen spoj sastojaka za niskotlakaše, depresivce i defetiste! Mali srk i sve je taaako lijepo da je želim uzimati intravenozno poput infuzije, samo moram nabaviti stalak na kotačiće

Kad jednom probate ovu limunadu sve će vam druge pasti u zaborav!
Toliko ukusno piće, koje može biti i obrokom koliko je gusto, ukusno i hranjivo,
nisam već duuugo spravila i kušala.


Super zrela, svježa rabarbara nabavljiva je na Dolcu, unutra, kod bakica koje stoje nasuprot stepenicama. Morate je naručiti, jer je očito ljudi ne kupuju dovoljno da bi je bakice svakodnevno donosile na tržnicu


Sigurna sam da će, nakon što ovo proljeće odluči biti sunčanim, postati glavna atrakcija piknika u prirodi. Za sada sam ga samo vodila na Modu sa šlagom i poslužila Zdraffkici na našem Tavanu


Tmuran je dan i malo nam je hladno i nismo baš dobre volje, ali limunada od jagoda, limuna i rabarbare nam vraća vjeru u život i sve lijepe stvari i trenutke koje nam ipak povremeno donosi ;). Mora se priznat', šta jest - jest ;)

za jednu poštenu bocu/butelju

3 i 1/2 šalice vode
500 g rabarbare
1/3 šalice meda ili sirupa od agave
limunova korica (od 2 limuna)
3 šalice nasjeckanih, svježih jagoda
1 i 1/2 šalica cijeđenog limunovog soka
1 limeta za ukras
led

U veliki lonac ulijte vodu, dodajte limunovu koricu, agavin sirup ili med i nasjeckanu rabarbaru. Kuhajte sve na laganoj vatri dok ne prokuha. Smanjite vatru, poklopite lonac i pustite da kuha 15 minuta.
Nakon toga dodajte jagode i kuhajte sve još 2 do 3 minute.

Maknite lonac s vatre i stavite ga sa strane da se hladi. Nakon što su se sastojci ohladili izmiksajte ih u blenderu ili štapnim mikserom.


Razdijelite tekućinu u staklene boce i smjestite u hladnjak na 2 sata da se u potpunosti prožme i ohladi


Nakon toga izvadite limunadu i poslužite je sa slamkama i u velikim čašama, bočicama. Ova se divota ne pije u malim dozama!