Tjestenina i češnjak se vole - ovaj poseban obrok s papričicom i šafranom jednako je ukusan i zdrav kao ručak i kao večera
SASTOJCI:
400 g špageta
1 vezica mladog češnjaka
3 suhe crvene ljute papričice, grubo tucane
1 vezica peršina, grubo nasjeckanog
½ žličice šafrana u tučku
100 ml maslinovog ulja
naribana korica jednog limuna
sok od ½ limuna ili po ukusu
sol i svježe mljeveni papar
PRIPREMA:
Ogulite češnjak i narežite na tanke ploške. Stavite lonac s dosta vode na vatru i pustite da zavre. Posolite i stavite linguine. Kuhajte prema uputama na kutiji, obično oko 8 minuta. Zagrijte ulje, dodajte češnjak i, kad tek počne dobivati zlatnu boju, dodajte papričicu. Maknite s vatre da zaustavite daljnje tamnjenje češnjaka. Odvojite par žlica vruće vode u kojoj se kuhaju špageti i rastopite šafran u njoj. Dodajte češnjaku i papričici, zajedno s peršinom, koricom i sokom od limuna. Kad su linguine al dente, hvataljkom ih ocijedite iznad lonca i ubacite u posudu s umakom. Dobro promiješajte. Nema veze ako ne ocijedite svu vodu, ionako će je tjestenina kasnije upiti.
Začinite svježe mljevenim paprom i odmah poslužite.