N/A

Ljuta meksička juha od rajčice i tortilja

10.02.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Izvrstan je to primjer meksičke kuhinje koji možete poslužiti i kao glavno jelo

SASTOJCI:

4 sušene velike zelene ili crvene ljute papričice, očišćene od sjemenki
450 g pelata rajčica u konzervi
1 glavica ljubičastog ili luka srebrenca, sitno nasjeckana
2 velika režnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 l pilećeg temeljca (1 kg krilaca + grincajg)
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica suhog origana
suncokretovo ulje za prženje
12 mekanih kukuruznih tortilja, narezanih na kvadrate od oko 2 cm
1 avokado, nasjeckan na kockice
100 g mladog ovčjeg sira, razmrvljenog
60 ml milerama

PRIPREMA:

Ispecite papričice u teflonskoj tavi, bez masnoće, dok ne promjene boju i aromu. Razmrvite jednu papričicu i stavite sa strane. Ispasirajte rajčice, luk, češnjak i ostatak papričica sa 120 ml temeljca. Zagrijte maslinovo ulje i kuhajte pire dok se ne skuha napola i počne se hvatati za posudu, 15-20 minuta. Dodajte ostatak temeljca, origano i sol te kuhajte dalje, oko 45 minuta.

Dok se juha krčka, zagrijte oko 2 cm suncokretovog ulja na 180°C i pržite tortilje dok nisu zlatne boje. Ocijedite na kuhinjskom papiru i posolite. Rasporedite tortilje između zdjelica, zajedno s avokadom, te prelijte juhom. Potom juhu posipajte sirom, razmrvljenom papričicom i mileramom.