SVEČANOST NA PANTOVČAKU

Milanović odlikovao najtrofejnijeg trenera u povijesti američkog nogometa

31.05.2024 u 21:40

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara Williama Stephena Belichicka, najtrofejnijeg trenera u povijesti američkog nogometa. Belichick je odlikovan za osobite zasluge u promicanju ugleda i interesa Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom višegodišnje iznimne sportske karijere

Predsjednik Milanović uručio je odlikovanje Belichicku u petak u Uredu Predsjednika Republike.

U svijetu sporta poznat kao Bill Belichick, ovaj Amerikanac hrvatskih korijena u svojoj dugoj i iznimno bogatoj sportskoj karijeri vodio je kao glavni trener više klubova u Nacionalnoj ligi američkog nogometa, NFL-u, a najveće uspjehe je postigao s New England Patriotsima, klubom s kojima je osvojio ukupno šest titula prvaka što će još dugi niz godina ostati neoboren rekord. Tijekom svoje karijere često je s ponosom isticao hrvatsko porijeklo, odnosno korijene svoje obitelji koja je iz Draganića kraj Karlovca otišla u Ameriku.

Bill Belichick doputovao je u Hrvatsku kao posebni gost trećeg Sunset Sports Media Festivala koji će se održati od 6. do 8. lipnja u Zadru, priopćio je Nikola Jelić, glasnovornik predsjednika Milanovića.