objava na facebooku

Milanović već krenuo u kampanju, slogan mu je 'Predsjednik s karakterom'

17.06.2019 u 16:34

Bionic
Reading

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović neizravno je u ponedjeljak popodne potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika države

On je nešto iza 16 sati na svojoj Facebook stranici bez ikakvih komentara objavio fotografiju s logom "Predsjednik s karakterom".

Milanović će se u 18 sati tobratiti javnosti u vezi s predsjedničkom kandidaturom.

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je u ponedjeljak predložiti Glavnom odboru da Zoran Milanović bude SDP-ov predsjednički kandidat.

"Za ovu odluku sam dobio potporu Predsjedništva. Nastavljamo zajedno dalje, a SDP od Zorana Milanovića očekuje pobjedu na izborima", rekao je predsjednik stranke Davor Bernardić nakon sjednice Predsjedništva.

Zoran Milanović bio je od 2007. do 2016. predsjednik SDP-a, a od prosinca 2011. do siječnja 2016. obnašao je dužnost predsjednika Vlade nakon što je na čelu tzv. Kukuriku koalicije predvođene SDP-om pobijedio na izborima.

Nakon što je otišao s mjesta predsjednika SDP-a i Vlade, udaljio se iz politike i posvetio privatnom biznisu.

'Uvijek su bila samo tri čovjeka 'u igri', bivši predsjednik Ivo Josipović, bivši premijer Zoran Milanović i bivši ministar vanjskih poslova Tonino Picula. Bilo je ideja više, ali naprosto smo se odlučili na 'shortcut', napravljene su ankete gdje je Milanović osvojio negdje oko 50 posto. Picula je otklonio mogućnost kandidature već ranije, a Milanović je vrlo jasno izjavio da bi bio kandidat', rekao je Ranko Ostojić.

  • +14
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL