plenković pred medijima

'Sad je problem što idem brodom na otok. Što bih trebao, plivati, da uštedim kao Bauk?'

03.09.2024 u 19:31

Bionic
Reading

Andrej Plenković se obratio medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke u Zagrebu

Plenković je prvo upitan ima li informaciju da je direktor tehničkog održavanja Jadrolinije smijenjen.

'Ne znam, nemam pojma, nisam imao tu informaciju. Nismo razgovarali ovih dana. Zašto bismo trebali razgovarati, zbog Milanovićevog posta? Pravi problem čitave lijeve scene u Hrvatskoj je - kako opravdati Milanovića. Da bi se sve to sakrilo, napiše se neki post, i to tjednima nakon što se dogodila ova teška nesreća, na koju smo mi reagirali i oko koje sve ide po proceduri. Ni u jednom slučaju nitko ne prejudicira ničiju odgovornost, a političku hajku nećemo dopustiti', rekao je Plenković i nastavio prozivati Milanovića zbog letenja vojnim helikopterima.

'Njegovi jataci su se toliko uprli da je sad problem zašto ja idem na neki otok nekim brodom. Što bih trebao, plivati, kao Bauk da uštedim? Ako idemo na Dugi otok, idemo brodom. Ako idemo na Hvar, idemo brodom. Nećemo za to dizati Black Hawk', rekao je i dodao: 'Ovo je fantastična, razotkrivajuća vježba za licemjerje hrvatske ljevice'.

Na pitanje hoće li situaciju s Milanovićevim korištenjem vojnih helikoptera prijaviti Povjerenstvu za sukob interesa, rekao je: 'Pa nisam ja Hajdaš Dončić ni Grbin da prijavljujem Povjerenstvu, to je njihov sport'.