POHVALIO SE SLIKAMA

Milijan Brkić fasciniran putom u Izrael

25.01.2017 u 12:46

Bionic
Reading

Kao šef saborske Hrvatsko-izraelske skupine prijateljstva, Milijan Brkić jučer je s hrvatskim izaslanstvom na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem boravio u Izraelu. Svoje dojmove, popraćene fotografijama, podijelio je i na službenom Facebooku

Posjet Izraelu, poručio je Brkić na svom službenom Facebooku, na njega je ostavio veliki dojam.

'U sklopu službenog posjeta Izraelu izaslanstva Vlade RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, sudjelovao sam na susretima s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom Izraela Ruevenom Rivlinom te sam se kao voditelj Hrvatsko-izraelske skupine prijateljstva susreo s kolegom voditeljem parlametarne skupine Izralesko-hrvatskog Izralesko-hrvatskog prijateljstva Knesseta Esawijem Frejom', napisao je Brkić.

No osim službenih sastanaka, Brkić je posjetio i Isusov grob.

'Uz državnički dio posjeta Izraelu, mene je posebno ispunio posjet bazilici Svetog groba Isusova - najsvetije mjesto za sve nas kršćane. Tamo smo se susreli s našim franjevcem, koji je došao iz Nazareta i postao čuvar Isusovog groba. Fra Siniša, koji je rodom iz Bjelovara, vrlo inspirirano nam je govorio o tom svetom mjestu. Obišli smo mjesto posljednjeg pomazanja, Golgotu te Kristov grob gdje smo u tihoj molitvi uputili nekoliko svojih osobnih poruka. Posjetili smo i Zid plača u koji smo utaknuli papirić sa željom', pobrojao je Brkić.

Snažan dojam na Brkića je ostavio i posjet Memorijalnom centru Yad Vashem gdje je čuo potresne priče o patnji žrtava Holokausta, ali i priče o snazi preživjelih pa i pravednika među narodima, među kojima je i 113 Hrvata.

'Prepun dojmova i osjećaja nakon posjeta Svetoj Zemlji - ispunjen snagom i duhom, učvršćen u vjeri, otišao sam iz Izraela ispunjen posebnom energijom i mirom u srcu. Ipak je to Sveta Zemlja, ali i s pogledom u budućnost dobrih i još sadržajnijih prijateljskih odnosa naših dviju država', zaključuje Brkić.