Moda ko Moda i Sjedi&Jedi doručkuju na Tavanu!

Moda ko Moda i Sjedi&Jedi doručkuju na Tavanu!

22.11.2011 u 19:54

Bionic
Reading

Istina, bio je to više brunch, ali nedjeljni tako da nam je opravdano kašnjenje! Osim svega, dok su drugi plandovali kolegica i ja smo radile :)

Toliko sam oduševljena kolegicom, blogericom Petrom Nižetić da se to štobih napisala ne bi dalo čitat' ... od silnih epiteta! Eeee da su miprije u životu svi suradnici bili poput nje - gdje bi mi/nam bio kraj!?No, kao što se vidi iz priloženog, za dobre stvari u životu nikad' nijekasno!

Elem, Moda ko Moda i Sjedi&Jedi su ovim prilogom otvorile suradnju koju ćete na sreću/žalost i ubuduće pratiti na spomenutim blogovima!

Drage naše urednice - dogodila se ljubav i sljedeći je korak da zajedno snimimo nešto i s Rujanom pa se tako povežemo i s njezinim Sexomatom ;).
Nek' se vidi sva kreativna, ženska raskoš T-portala

S nama su na Tavanu u nedjelju bili i Zdraffkica, moja Tavanska kostimografsko, likovnjačko umjetnička družica, Tony Tone kreativni izvršitelj tavanskih DIY projekata tePetrin brat Luka Nižetić snimatelj/fotograf ovih divnih fotografija.
(Plus dva psa; Chaka i Miša)


Bogati, ovi Luka pari ka da je fud fotograf!Ajme šta mu sočno izgleda ova spiza :)

Uglavnom, povezali smo se i krenuli zajedno raditi! Suradnju smo začinili dobrim, zimskim doručkom/brunchom od zapečenih jaja (Sunday morning/afternoon eggs), mladoga luka, cijeđenoga soka naranče i naravno, kavom :).


Dobro, dobro ostalo nam je slanine viška pa smo je zdušno pomumali ... zima je ljudi!


Iako, gledano iz ovog kuta, kao i po ...


... namirnicama vidljivima u kadru, izgleda kao da je proljeće! A u meni nemiir ;)

Prilažem recept koji se ne mora koristiti samo nedjeljom iako znam ljude što jedva čekaju da prođe subota kako bi njime otpočeli nedjeljno jutro.

Btw Petra je na Tavan, kao prava, pristojna gošća donijela sok od jabuke, kavu i vanilin kiflice. To me oborilo s nogu! :)

za 5 osoba

5 domaćih jaja
100 g domaće pancete ili slavonske slanine
100 g Grana Padana
100 ml domaćeg kiselog vrhnja ili milerama
1 svježa, lagano ljuta paprika
2 nasjeckana mlada luka
prstohvat svježih alfa, alfa klica
sol, papar, maslinovo ulje

Zagrijte pećnicu na 200 C.

Dno vatrostalne posude obložite tanko narezanom slaninom ili pancetom, preko toga naribajte Grana Padano i premažite kiselim vrhnjem ili mileramom.
Nasjeckanu papriku i luk pobacajte po vrhnju i dodajte prstohvat svježih alfa, alfa klica.

Na sve te slojeve razbijte 5 jaja, ali ravnomjerno da se pritom ne razliju i ne dodiruju međusobno. Posolite ih i popaprite te poškropite maslinovim uljem.

Stavite u pećnicu i pustite da se peku 20ak minuta ili dok ne vidite da je bjelanjak pobijelio i prekrio žutanjak :).


Iako, možete ih izvaditi i ranije, dok je žutanjak još žutanjak. Ne smije izgledati sluzavo, ali može biti žut

 

Izvadite zapečena jaja iz pećnice i servirajte uz komad toplog kukuruznog kruha! Tko voli može grickat mladi luk pride ...


... i dodati prstohvat svježih alfa, alfa klica

Foto: Luka Nižetić
Dobar tek i uspješnu suradnju, poput naše želimo - svima!

Glazbeni brojevi:

moj odabir je ...

 


... a Petrin;