obuka i usavršavanje

MORH upozorava: Rafalei lete svaki dan, moguća je kratkotrajna buka

25.06.2024 u 11:02

Bionic
Reading

Hrvatski vojni piloti nastavljaju obuku i usavršavanje na novim borbenim avionima Rafale, a iz Ministarstva obrane (MORH) upozoravaju građane na moguću buku

'Obuka pilota na avionima Rafale odvija se svakodnevno na području cijele Hrvatske uz poštivanje svih sigurnosnih normi i zakonskih propisa Republike Hrvatske. Međutim, letenje nadzvučnim borbenim avionom (osobito u područjima u blizini aerodroma) nije moguće provesti bez buke avionskih motora. Slijedom navedenog, u narednom razdoblju, buka avionskih motora moći će se čuti na cjelokupnom području Republike Hrvatske tijekom dana, a povremeno i u večernjim satima', upozoravaju iz MORH-a.

Napominju da nije predviđeno probijanje zvučnog zida, ali da je moguća kratkotrajna pojačana buka, a da će u slučaju probijanja zvučnog zida na vrijeme obavijestiti javnost o takvim aktivnostima.

  • +9
Rafale Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Zbog svega navedenog, Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske ovim putem građane mole za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke', navode iz MORH-a.

sve osim nogometa

Učitavanje...