KRŠENJE PROPISA

Most bez dozvole Sveučilišta prikuplja potpise za referendum ispred studentske menze, reagirao i rektor Boras

16.12.2021 u 14:58

Bionic
Reading

Ispred studentske menze na borongajskom kampusu volonteri MOSTA postavili su štandove za prikupljanje potpisa, a što su, kako se ispostavlja, učinili ilegalno

Kako donosi Srednja.hr, u posjedu su fotografija koje pokazuju da je sporni štand postavljen na sveučilišnom Kampusu Borongaj, točno ispred ulaza u studentsku menzu. Aktualna uprava zagrebačkog sveučilišta, odnosno rektor Damir Boras u više je navrata u posljednjih gotovo osam godina govorio, suštinski, da Sveučilište ne smije biti ispolitizirano i premreženo s političkim strankama.

Rektor Boras kaže za Srednju.hr da volonteri koji skupljaju potpise nisu tražili ni dobili dozvolu za to, kako od rektorata tako ni od drugih relevantnih sveučilišnih institucija. 'Volonteri političke stranke MOST nezavisnih lista nisu tražili niti dobili dozvolu od Uprave Sveučilišta u Zagrebu, kao ni od Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu za postavljanje punkta za prikupljanje potpisa ispred studentskoga restorana na Kampusu Borongaj', stoji u odgovoru rektora Borasa.

Novinari Srednje.hr poslali su upite i predstavnicima MOST-a, no odgovor zasad još nisu dobili.