KRITIZIRAO HNS

Most osudio otkaz HRT-ovom komentatoru koji je bio njihov 'najžešći kritičar'

27.12.2017 u 17:53

Bionic
Reading

Most nezavinsih lista osudio je davanje izvanrednog otkaza političkom komentatoru HRT-a Miloradu Šikanjiću koji je došao u nemilost šefova na Prisavlju nakon što je kritizirao HNS i koaliciju te stranke s HDZ-om

'Stali smo iza Tihomira Dujmovića kojem je otkazana emisija jer se njegov izbor gostiju nije sviđao Andreju Plenkoviću, stali smo iza Maje Sever i Hrvatske uživo, stojimo i sada iza Milorada Šikanjića iako je kao politički komentator HRT-a bio najžešći kritičar Mosta.

Komentatoru Šikanjiću je vodstvo HRT-a uručilo izvanredni otkaz zbog komentara na račun Vrdoljaka i HNS-a jer su se priklonili HDZ-u i Andreju Plenkoviću. On je prije nekoliko dana u emisiji U mreži prvog, koaliciju, ali i Plenkovićevu većinu kritizirao te rekao kako se Vrdoljak prema biračima ponaša kao da su stoka sitnog zuba, uvjeren da će zaboraviti da je bio na listi s SDP-om. Osim toga, Šikanjić je HNS-ovce nazvao klijentelistima i onima koji su uvijek tamo gdje se dijeli plijen.

Šikanjić je kao politički komentator iznio osobni stav i zaista je neprimjereno da zbog svojih političkih komentara, sviđali se oni nekom ili ne, dobije izvanredni otkaz. Nečuveno je da netko dobije otkaz zbog komentara u emisiji u kojoj je pozvan kao politički komentator.

Članovi Programskog vijeća HRT-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Stoga oštro osuđujemo ovaj potez vodstva HRT-a, koji je očito nalog Andreja Plenkovića i njegovih partnera. Nedopustivo je da politika zadire u novinarsku slobodu i obračunava se na ovakav totalitaristički način. Poruka svim ostalima na HRT-u je: ne smijete kritizirati vladajuće jer ćete završiti na cesti', kažu u Mostu.