Lagan i pjenast desert od čokolade
SASTOJCI:
170 g čokolade Nestlé Ecuador, nasjeckane
60 ml kave Nescafé Espresso
170 g maslaca, narezanog na male kockice
4 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
170 g + 1 žlica šećera
30 ml tamnog ruma
1 žlica vode
malo soli
PRIPREMA:
Na pari rastopite čokoladu i maslac s kavom. Maknite tu posudu i iznad istog lončića s kipućom vodom, stavite posudu sa žumanjcima, 170 g šećera, rumom i vodom, i tucite oko 3 minute, dok smjesa nije pjenasta.
Maknite s vatre, uronite posudu u drugu posudu s ledenom vodom i nastavite tući dok se žumanjci ne ohlade i zgusnu.
Umiješajte čokoladnu smjesu u žumanjke.
U drugoj posudi, istucite bjelanjke s malo soli i žlicom šećera u čvrsti snijeg.
Umiješajte trećinu snijega u čokoladu da je omekšate, a zatim ostatak snijega.
Ulijte mousse u čaše i stavite u hladnjak da se stisne, najmanje 2 sata.