NAKON EKSPLOZIJE

MVEP: Još se ne zna ima li ozlijeđenih hrvatskih državljana

22.03.2016 u 11:12

Bionic
Reading

Zrakoplov Croatia Airlinesa koji je jutros u 6.24 sati iz Zagreba krenuo prema Bruxellesu, u kojem je trebao sletjeti u 8.50, zbog terorističkog napada u zračnoj luci Zaventen preusmjeren je prema Amsterdamu, u koji je sletio u 9:30 sati, potvrđeno je tportalu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

Prema dostupnim informacijama, u dvjema eksplozijama na aerodromu u Bruxellesu i središtu grada na stanici metroa Malbeek ima tridesetak ozlijeđenih i desetak mrtvih, a MVEP-u zasad nemaju informacija ima li među ozlijeđenima ili mrtvima hrvatskih državljana.

Iz Croatia Airlinesa doznajemo da u trenutku eksplozije u zračnoj luci njihov ured nije bio otvoren te da među nastradalima nema njihova osoblja.


Hrvatsko veleposlanstvo u Bruxellesu smješteno je Aveniji Louise u širem središtu grada, a na telefon 0032 2 639 20 36 u veleposlanstvu mogu se dobiti sve potrebne informacije.

Europski parlament u Hrvatskoj preporuča svim građanima koji su u Bruxellesu da za pomoć koriste broj 1711.



Belgija je razinu terorističke ugroze podigla na najveću razinu, kompletna mreža metroa je zatvorena, kao i zračna luka, a belgijska javna televizija javila je da je bombu na Zaventenu aktivirao bombaš samoubojica.


Napad u Bruxellesu dogodio se samo nekoliko dana nakon što je u njemu uhićen Salah Abdeslam, kojeg se sumnjiči da je bio glavni logističar napada u Parizu u studenom prošle godine.