NETOLERANCIJA

Na dječjem karnevalu u Kaštelima zapaljena slikovnica s dvije mame i dva tate kao Krnjo

04.02.2018 u 17:16

Bionic
Reading

Facebook stranica Random Toni objavila je fotografije i video s dječjeg karnevala u Kaštelima na kojima su kao Krnjo zapaljene slikovnice na kojima je pisalo mama + mama i tata + tata

Paljenje Krnje na kojeg se svaljuje krivnja za sva zla u protekloj godini je inače vrhunac karnevalske zabave.

"Da bi shvatili što su i kakva su Kaštela, prilažem vam slike s dječijih kaštelanskih maškara u kojemu su organizatori ispred nekoliko stotina roditelja i djece zapalili slikovnicu s dvije mame i dva tate. Da, na dječjim maškarama.

I ne, nije svirala Anica Kninska kraljica, ne kužim ni ja zašto", napisao je član stranice koji je objavio fotografije.

Paljenje slikovnice s dvije mame i dva tate komentirao je za Dalmatinski portal predsjednik krnjevalske udruge Poklade Nikša Radić kazavši: 'Kad mater materi napravi dite ili tata tati, mi ćemo financirati sve dičje karnevale u svitu i bit ćemo kumovi dici na krštenju'.

Na upit je li gradonačelnik Denis Ivanović znao za program namijenjen djeci upitao je prvo 'zašto' te potom uzvratio da su oni autonomni.

'Nismo mi Split, mi smo krnjeval 200 godina star. Mi smo autonomni, nitko nas ništa ne pita niti kome odgovaramo osim sami sebi. Neman pojma je li znao, može on vama dati izjavu, ali s ovim nije imao ništa' odgovorio je Radić.

  • +19
Maskirana povorka prodefilirala od Kaštel Gomilice do Kaštel Kambelovca Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX