nezamislive scene

Dubrovnik pod vodom: Dijete upalo u šaht. Ne izlazite iz kuća

09.09.2024 u 14:04

Bionic
Reading

U Dubrovniku u četiri sata palo više od 100 litara na metru kvadratnom

Gotovo nezamislive scene stižu i iz Dubrovnika. Cijeli grad je pod vodom, a kroz Pile se kretala prava vodena bujica.

  • +47
Dubrovnik: Jaka kiša i nevrijeme uzrokovala poplave u određenim dijelovima grada Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

U pokušaju da zaštite lokal od poplave, osoblje restorana Dubravka na Pilama uložilo je maksimalne napore da preusmjere tok vode dalje od ulaza. Video je podijeljen na Facebook stranici Sigurnost u prometu Dubrovnik.

Državni hidrometeorološki zavod je priopćio kako je danas u Dubrovniku u četiri sata palo više od 100 litara na metru kvadratnom.

"Obilna kiša moguća je i u nastavku dana pa je i dalje na snazi narančasto upozorenje na obilne oborine za Gospićku, Kninsku, Splitsku i Dubrovačku regiju", poručili su iz DHMZ-a.

Na društvenim mrežama oglasio se i gradonačelnik Mato Franković. 'Dragi sugrađani, trenutna ekstremna količina padalina poplavila je gotovo sve ulice u gradu. Sve žurne službe su na terenu. Nažalost ovo nije sve. Prema najavama u razdoblju od 15 do 23 sata očekujemo ekstremne količine padalina koje će uzrokovati brojne probleme stoga molim sve naše sugrađane ne izlazite iz vaših obiteljskih kuća ako ne morate. Zaštitite svoju imovinu. Naše žurne službe maksimalnim naporima pomoći će pri ispumpavanju objekata ali uz ovakve ekstreme nije moguće u potpunosti riješiti problem bujičnih poplava'.

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Oko 13 sati preko Županijskog operativnog centra 112 zaprimljena je dojava kako je dijete upalo u otvoreni šaht na Pilama. Dječak (14) je prevezen u Opću bolnicu Dubrovnik, a nakon obrade na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu utvrđene su mu lakše ozljede potkoljenice, pa je pušten kući, piše Dubrovački dnevnik.

Objašnjava se da je dio šahtova podignut kako bi voda brže otjecala s ulice, a da je dio šahtova izbila i sama bujica, pa da je tako došlo do nezgode, te se upozorava stanovnike Dubrovnika da ne izlaze iz kuća dok ne prođe opasnost.