trgovački sud

Nakladnik TV Mreže u predstečaju

26.06.2024 u 09:48

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj Neta d.o.o., nakladnika TV Mreže, te je za 23. listopada zakazao ročište na kojem bi se trebale ispitati tražbine vjerovnika te tvrtke.

Sudskim rješenjem za povjerenicu predstečajnog postupka imenovana je Lidija Lesar, a pozvani su i vjerovnici Nezavisne televizije - Net d.o.o. da nadležnoj jedinici Financijske agencije (Fina) u roku od 21 dana od dana dostave rješenja prijave svoje tražbine.

Osim toga, pozvani su i predstavnici dužnika i povjerenica da u roku od 30 dana od dostave tablice prijavljenih tražbina te pisano očitovanje priznaju li ili osporavaju svaku od prijavljenih tražbina.

Kako se navodi u sudskom obrazloženju, prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka 17. lipnja podnio je sam dužnik, ali u objavljenim dokumentima ne navodi se iznos nepodmirenih obaveza.

Nezavisna televizija - Net d.o.o. nakladnik je TV Mreže, televizijskog programa nastalog 2012. umrežavanjem dviju regionalnih televizija. Program Mreže TV, kako ističu na svojim stranicama, programski i marketinški pokriva grad Zagreb i okolicu te posjeduje koncesije za emitiranje na prostoru dvije digitalne regije, koje pokrivaju područje Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i dio Karlovačke županije.

Prema podacima Agencije za elektroničke medije (AEM) Net d.o.o je dobio prvu koncesiju u prosincu 2010., a trenutna koncesija vrijedi do lipnja 2033.

Sjedište Nezavisne televizije - Net d.o.o-a je u Kamenarki 30. u Zagrebu, prijavljeni temeljni kapital iznosi 159.267 eura (1,2 milijuna kuna), a osobe ovlaštene za zastupanje su direktor Saša Engler i prokurist Zvonimir Kabelka.

sve osim nogometa

Učitavanje...