trump-a-manija

Nakon atentata Trump cementira podršku. U ratu memeovima je nepobjediv

19.07.2024 u 20:57

Bionic
Reading

Donald Trump je u svom prvom govoru od atentata, pred tisućama pristaša na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji (RNC) u Milwaukeeju, prihvatio predsjedničku nominaciju. No još jedan govor privukao je pažnju prisutnih, a potom i ljudi na društvenim mrežama. Bivši profesionalni hrvač Hulk Hogan zacementirao je svoju podršku Trumpu, dramatično razderavši majicu na pozornici

Umirovljena WWE zvijezda Hulk Hogan poderao je majicu da bi iskazao podršku Donaldu Trumpu i njegovu potpredsjedničkom kandidatu J.D.-ju Vanceu u predsjedničkoj utrci.

Hogan je u svom govoru na republikanskoj pozornici istaknuo atentat na Trumpa u Pennsylvaniji.

'Pokušali su ubiti sljedećeg američkog predsjednika. Dosta je bilo! I onda sam rekao: 'Nek' podivlja Trump-a-manija, brate! Nek' opet zavlada', urlao je Hogan u mikrofon, skinuvši prvo jaknu, pa onda poderavši crnu majicu bez rukava, koja je otkrila još jednu, crvenu majicu, ukrašenu logom kampanje Trump-Vance.

Bio je to još jedan epski trenutak u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji nakon što je prošlog vikenda 20-godišnjak pucao na njega na predizbornom skupu – a on se krvavog lica na trenutak uspio othrvati iz ruku tajne službe i dignuo šaku u zrak. Prizor koji je ušao u povijest snimio je Evan Vucci iz Associated Pressa, a fotografija će obilježiti cijelu Trumpovu kampanju.

Na ovotjednoj konvenciji američkih republikanaca u Milwaukeeju pojavio se i novi modni trend - posjetitelji nose lažne zavoje za uho kao simbol potpore Trumpu.

  • +5
Republikanci sa zavojima za uho Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

I dok se čini da Trumpu zasad ide jako dobro (iako je za dlaku bio upucan u glavu), njegov demokratski rival i aktualni predsjednik Joe Biden sve se više suočava s pozivima na povlačenje iz redova svoje stranke. Trenuci zbunjenosti i izgubljenosti tijekom debate s Trumpom, ali i poslije, vrlo brzo su postali viralni. To naravno Trump pokušava iskoristiti, oslanjajući se na narativ da je Bidenovo zdravlje sve lošije.