Sangha Yoga centar imao je prvu yoga birtiju u Zagrebu/Hrvatskoj, a sada je to postala mala zalogajnica koju vodi shiatsu terapeutkinja i vrsna kuharica Marijana Radić
Zbog već spomenutog problema s unutrašnjim uhom i ravnotežom u zadnje vrijeme manje vježbam jogu. I to se očituje u svim segmentima mojega bivanja.
Više rastresenosti, glava u oblacima, bolna leđa i slične nepogodnosti zbog kojih sam i počela vježbati.
No sve je prolazno pa tako i ti moji problemi pa se pomalo vraćam i u svoj omiljeni joga centar - Sangha Yogu!
E sad, tamo se odnedavno nakon vježbanja može i objedovat'; od juhe do deserta!
I svi su pozvani u Ilicu 11 na prvi kat. Vježbači i slučajni prolaznici
Marijana Radić će svima s veseljem servirati nešto s menija koji je taj dan pripremila
Njezina je priča vrlo inspirativna. Naravno :). Bavi se shiatsuom već godinama, vježba jogu u Sanghi i upisala se tamo i u joga školicu
Falilo joj je samo još to nešto kako bi zatvorila krug ostvarenih životnih želja.
Kuha k'o velika i jako voli cjelovitu, svježu, vegetarijansku i makrobiotičku prehranu. Ljetos se uputila u Finsku na jedno eko imanje na kojemu su se održavale radionice raznorazne, a sve s istim ciljem; u svrhu održanja zdravlja.
Tamo je provodila sate u kuhinji pripremajući obroke za grupe po 20 ljudi i onda joj je sinulo! Želi po povratku u Hrvatsku/Zagreb postati vlasnicom malog zdravljaka
I to joj se i ostvarilo! Snježana i Sandra su joj ponudile da kuha u njihovoj joga birtijici. Svaki je dan tamo od 9 do 19h sa ...
... Snježaninom Seetom (gdje je hrana tu su i psi ;)) i svojim dragim, Dubravkom, koji joj pomaže (radi najbolju limunadu odđumbira!) i nabavlja svježe namirnice
Obroci koje priprema nisu veliki, ali su hranjivi i puni okusa. Pažljivo kombinira namirnice, jer ima uvida, kao shiatsu terapeutkinja i buduća joga učiteljica, u ono što, kako i kada tijelu treba. Pazi da su namirnice domaće/organske, sezonske i prilagođene dobu dana
Kolači su joj za prste polizat'! Osobno sam velika obožavateljica parfe banana torte kojoj je krema od skute, a tijesto od integralnih keksića s ječmenim sladom. Mljac!
Svakodnevno možete uživati u juhama od kojih izdvajam onu od karfiola i krumpira s, umjesto vrhnja, malo preljeva od kikirikija i onu od batata i crvene leće
Sanghin standardni spirulina smoothie koji ne zapinje u grlu. Dapače - klizi :)
Osim slastica i juhica moći ćete uživati i u salatama, svježima i onima s parenim povrćem i mahunarkama, pa vegetarijanskim toplim sendvičima i pizzama te popečcima i burgerima od žitarica i povrća
Od napitaka se naročito ponosi jabučnim smoothijem u kojemu prevladavaju jabuke, bademi, cimet, grožđice i zobeno mlijeko. Kavu isto poslužuje, ali ječmenu sa zobenim mlijekom ili vrhnjem.
Sprema se nabaviti hrpu raznoraznih biljnih čajeva u rinfuzi kako bismo svi zajedno lakše preživjeli nadolazeću zimu i krijepili se nakon napornih treninga.
I tak. Posjetite Marijaninu zalogajnicu u prolazu i okrijepite se njezinim s ljubavlju i znanjem pripremljenim obrocima
I pazite na držanje! Naročito kad je Snježana za stolom. Vidite kako je i mene i Maju Danicu Pečanić natjerala da se držimo k'o da imamo metlu u leđima ;)