DAVOR BERNARDIĆ

'Ne isključujem mogućnost kandidature za gradonačelnika Zagreba'

17.12.2016 u 19:11

Bionic
Reading

Predsjednik SDP- a Davor Bernardić vodio je sastanak Predsjedništva stranke u Novoj Gradiški nekon kojeg je u razgovoru za N1 kazao da je sastanak bio žustar.

'Složili smo se oko najvećeg broja stvari, njih preko 95 posto, a to je vraćanje povjerenja građana u SDP, nastup na lokalnim izborima, priprema stranke, naše politike koje idu za zaštitu radnika, politike za rast proizvodnje i održivi razvoj te savezništvo na ljevici - u intelektualnom i političkom prostoru. U vrijeme blagdana vrijeme je darivanja - mi nismo božićna bajka, ali smo najbolji u Hrvatskoj i spremni smo preuzeti odgovornost za Hrvatsku', rekao je šef oporbe za N1.

Istaknuo je kako se SDP priprema za lokalne izbore i kako će kandidati biti poznati u zakonskom roku i to neće biti prije Božića. Kazao je i da je cilj SDP da to budu jaki kandidati.  Davor Bernardić još uvijek ne želi otkriti hoće li se on kandidirati za mjesto gradonačelnika Zagreba.

'O tome će odlučiti zagrebačka organizacija, odlučit ćemo na vrijeme. SDP će imati kandidata u Zagrebu. Nisam isključio mogućnost, ali razgovarat ćemo o tome u stranci', kazao je Bernardić.
Upitan kako vidi poziciju nekih bivših ministara u vladi SDP-a i mogućnost da ih se zamijeni mlađim članovima stranke, Bernardić naglašava kako svatko ima priliku pokazati što zna.

'Mi smo otvorena stranka, ne zatvaramo se i na unutarstranačkim izborima imamo više kandidata. Ne vješamo slike predsjednike SDP-a po zidu pa ih poslije uklanjamo', rekao je.
Upitan je li današnji prosvjed desničara, predvođen Draženom Kelemincem, odgovor na mlaku reakciju vlade na postavljanje ploče HOS-u u Jasenovcu, Bernardić kaže kako mu je žao što se u 21. stoljeću bavimo prošlošću.

'U politici treba imati hrabrosti i dogovoriti se oko ključnih stvari. Pozvao sam vladu da uzme uzde u svoje ruke kad je u pitanju poštivanje zakona. To je trebalo napraviti prekjučer. Ova vlada ne pokazuje ni trunke odlučnosti. Naš rok je ove sekunde. Pozvao sam ih na razgovor - ljudi imajte hrabrosti', zaključio je Bernardić.