VUKOVARSKI LOGORAŠI

'Ne oduzimajte titulu počasne građanke Jadranki Kosor!'

30.09.2013 u 23:02

Bionic
Reading

Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) usprotivio se današnjem prijedlogu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da se bivšoj premijerki Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara, prozivajući Stožer da djeluje kao "lutka na koncu" HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević

To društvo u večerašnjem priopćenju navodi kako je Jadranka Kosor, danas nezavisna saborska zastupnica, status počasne građanke Vukovara dobila za svoj ogroman doprinos u zbrinjavanju vukovarskih prognanika, kao i doprinos njihovu povratku nakon mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja.

"Danas si Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, koji je lutka na koncu HDZ-a i HSP-a AS, uzima za pravo da omalovažava i diskreditira sve osobe i njihova djela, ako su u suprotnosti s njihovim mišljenjem. Dokad?", ističe predsjednik vukovarskog ogranka HDLSKL-a Zdravko Komšić.

Vijećnike u vukovarskom Gradskom vijeću pita hoće li podleći pritisku Stožera i "nanijeti gradu Vukovaru i njegovom ugledu nesagledivu političku štetu".

"Ako se to ipak dogodi, očekujem od ostalih počasnih građanki i građana grada Vukovara da se u znak neslaganja s tim činom zahvale i vrate svoje počasno građanstvo gradu Vukovaru", zaključuje Komšić u priopćenju.

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara poslao je vukovarskome Gradskom vijeću prijedlog za oduzimanje statusa počasne građanke Vukovara Jadranki Kosor jer je na prošloj sjednici Hrvatskoga sabora odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke "Vukovar mjesto posebnog pijeteta" na dnevni red sjednice. Stožer u prijedlogu, među ostalim, optužuje Jadranku Kosor da je "dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara".

Gostujući u Dnevniku 3 HTV-a Kosor je navela kako joj oni koji joj žele uzeti status počasne građanke čine nepravdu.

'Za mene je sve ovo jako teško razdoblje. Ja sam puno učinila za ljude u Vukovaru i kao ministrica sam povećala proračun za ministarstvo branitelja sa 1,7 na 7 milijardi kuna. Nitko ne želi čuti što sam ja radila', kazala je Kosor.

Upitana kako komentira prozivke bivšeg šefa Ive Sanadera koji juju je iznoseći svoju obranu na Županijskom sudu u Zagrebu prokazao za glavnog krivca zbog njegova sjedenja na optuženičkoj klupi, Kosor je ironićno kazala kako 'najbolje bi bilo da Jadranke Kosor nema'.

'Jedino što ja nisam učinila je da zaustavim DORH, policiju i pravosuđe je da obave svoje posao', kazala je Kosor.