OSTOJIĆ O FORMIRANJU VLADE

'Nemamo dovoljno potpisa, ali imamo više nego HDZ'

13.11.2015 u 19:36

Bionic
Reading

Nešto iza 17 sati u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu okupili su se svi izabrani saborski zastupnici stranke kako bi dali svoje potpise kojima jamče da će podržati novu vladu na čelu sa Zoranom Milanovićem kao mandatarom. U SDP-u kažu da za sada nemaju dovoljno potpisa kako bi oformili parlamentarnu većinu, a samim tim i vladu, ali uvjereni su da će ih imati daleko više od Domoljubne koalicije. Neslužbeno doznajemo da je na sastanku šef SDP-a Zoran Milanović kolegama rekao da za sada može računati na 70-ak ruku. U SDP-u, što veći broj potpisa (76 bi im omogućilo da oforme vladu) namjeravaju prikupiti do kraja sljedećeg tjedna

'Prikupili smo ovaj dio naših potpisa, sigurni smo da ćemo u nastavku imati više potpisa od bilo koje druge strane, smatramo se pobjednicima i očekujemo da ćemo tijekom sljedećih dana mandat biti dodijeljen našoj koaliciji', rekao je novinarima nakon završetka sastanka Ranko Ostojić, aktualni ministar MUP-a.

Nije želio otkriti koliko točno koalicija Hrvatska raste ima potpisa ali je dodao 'dovoljno'.

'Treba pozvati Most. Kada govorimo o njima, ne treba izdvajati pojedince. Nemamo dovoljno u ovom trenutku, ali imamo sigurno više nego HDZ', naglasio je Ostojić.

Upitan je li se predsjednik stranke Zoran Milanović spreman odreći funkcije premijera s obzirom na to da je Most rekao da će predložiti mandatara, Ostojić je potvrdio da su se danas u stranci skupljali potpisi za Milanovića kao mandatara.

Na pitanje kada se nastavljaju pregovori s Mostom, Ostojić nije konkretno odgovorio.

'Zoran Milanović nema potrebe da nama govori o tim detaljima jer je otvoren poziv za pregovore', rekao je Ostojić.

Dodao je da imaju potpise ljudi koji nisu dio koalicije, ali nije htio otkriti čije. Novinare je zanimalo je li bilo riječi o tajnom sastanku Milanovića i Prgometa te je li na taj način šef SDP-a narušio potencijal za sklapanje vlade, Ostojić je kratko dometnuo – pitajte o tome premijera.

Prokomentirao je Ostojić i stav HDZ-a da predsjednica njima treba dati mandat jer su relativni pobjednici izbora.

'Oni su manje nego relativni pobjednici. Kod nas nije samo 56 nego i tri iz IDS-a, tri iz SDSS-a i drugi. Imat ćemo više potpisa nego HDZ', zaključio je Ostojić.

404624,404601,404609,404637