Vremenska prognoza

Nemojte zaboraviti ponijeti kišobran: Dolazi velika promjena vremena

30.07.2024 u 09:44

Bionic
Reading

Početkom i sredinom tjedna bit će sunčano i u većini krajeva vruće, no kako najavljuje Državni hidrometeorološki zavod, u drugom dijelu tjedna čeka nas nestabilno vrijeme. Bit će grmljavine, pljuskova, a temperatura će postupno padati...

Vrućine se nastavljaju i danas, a najviša temperatura kretat će se od 27 do 31 Celzijev stupanj na kopnu dok će na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije dosezati i do 35 stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Sunčano i vruće bit će i u srijedu. Najniža temperatura kretat će se uglavnom između 11 i 16 stupnjeva u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na Jadranu će biti između 20 i 25 stupnjeva. Najviša dnevna od 30 do 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i malo viša.

U četvrtak dolazi do promjene vremena, što znači da će prijepodne biti pretežno sunčano i vruće, a poslijepodne će se već početi pojavljivati oblaci, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, dok je lokalno moguć i poneki pljusak.

Od petka nestabilnije, u unutrašnjosti uz češće, ponegdje izraženije te obilnije pljuskove praćene grmljavinom, a lokalnih, moguće i jače izraženih pljuskova bit će i na Jadranu, ponajprije na sjevernom dijelu. U subotu se takve promjene vremena mogu očekivati i u Dalmaciji.

Vjetar će u unutrašnjosti uglavnom biti slab, samo mjestimice umjeren jugozapadni i ponegdje sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, dok će dnevna temperatura postupno padati.

  • +7
Vremenske prilike u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Šime Zelić