UŽIVO

Opasno vrijeme: U Slavonskom Brodu jedan grom udario u kuću, drugi u kamion

20.07.2024 u 05:51

Bionic
Reading

Nakon dugotrajnog toplinskog vala pred nama je značajnija destabilizacija atmosfere. Moguća je izraženija grmljavinska aktivnost te prolazno jak vjetar. DHMZ je označio narančasto upozorenje za četiri regije

8:33 Jako nevrijeme prouzročilo je velike probleme u Slavonskom Brodu. U Runjaninovoj ulici grom je udario u obiteljsku kuću, na svu sreću nije bilo ozljeđenih. Gotovo u isto vrijeme grom je udario i u kamion u Ulici majke Terezije, piše SBonline.

7:56 Ravnateljstvo Civilne zaštite javilo je da su noćas imali oko 30 dojava o poplavljenim podrumima, stanovima te srušenim stablima na javnim površinama na području Zagreba.

6:15 Sa zapada nam pristiže vlažan i nestabilan zrak u višim slojevima atmosfere. Meteorologinja Tomislava Hojsak za HRT je prognozirala da glavnina padalina stiže poslijepodne.

6:13 Nema dojava o većim problemima u Istri. Čitatelji Istrameta javljaju kako pada kiša uz ponegdje jak vjetar.

5:46 Istramet javlja kako se veliko nevrijeme približava Istri.

5:30 Iza 1 sat snažno nevrijeme pogodilo je Zagreb. U gradu je padala jaka kiša uz jak vjetar i grmljavinu, a temperatura je pala na 23 Celzijeva stupnja. Za sad nema dojava o većim štetama.

5:25 Za subotu DHMZ prognozira promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom te lokalnim pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. U Dalmaciji česta sunčana razdoblja, osobito na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, drugdje sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 24 do 29, na Jadranu između 30 i 35 °C.