napad na izrael

Netanyahu: 'Iran je večeras napravio veliku grešku, platit će za to'

01.10.2024 u 23:00

Bionic
Reading

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu večeras je najavio odmazdu za iranski napad na Izrael

'Iran je napravio veliku grešku večeras i platit će za to', rekao je Benjamin Netanyahu, dodavši da je napad u režiji Teherana bio 'namjeran i ubilački'.

'Držat ćemo se svojih načela – tko nas napadne, mi ćemo njega', kazao je Netanyahu, javlja Sky News.

Izraelski premijer negirao je tvrdnje Teherana da je oko 90 posto projektila pogodilo svoje mete, istaknuvši da 'napad nije uspio'.

Izvješća s terena i informacije koje dolaze iz SAD-a daju naslutiti da je Izrael uspio presresti većinu iranskih projektila. Istovremeno, još nema službenih informacija o materijalnoj šteti i ljudskim žrtvama.

Izraelski dužnosnici već su obećali 'bolan odgovor' na iranski napad, a glavni glasnogovornik IDF-a rekao je da će do njega doći kad oni to odluče.

  • +7
Iranski napad na Izrael Izvor: Profimedia / Autor: Jack GUEZ / AFP / Profimedia

Iranske oružane snage priopćile su da će ciljati na 'baze i interese' pristaša Izraela u regiji ako izravno interveniraju protiv Teherana, dodajući da će svaki izraelski odgovor na njegov raketni napad biti dočekan 'velikim uništenjem' izraelske infrastrukture.

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da su u tijeku razgovori američkih i izraelskih dužnosnika o tome kako bi trebao izgledati odgovor Izraela na raketni napad iz Irana.

Biden je ponovio da Washington 'potpuno podržava' Izrael nakon napada Irana i pozvao je sve nacije u svijetu da im se pridruže u osudi iranskog napada.