više hitnih intervencija

Nevrijeme poharalo Bjelovar, orkanski vjetar čupao stabla, dijelovi grada pod vodom

20.08.2024 u 21:21

Bionic
Reading

Iznenadno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je bjelovarsko područje u utorak oko 19 sati, velike količine kiše pale su u vrlo kratkom vremenu, srušeno je više stabala, a vatrogasci su zasad imali desetak hitnih intervencija

U središnjem gradskom parku srušeno je više stabala, a vatrogasne ekipe krenule su na intervencije više bjelovarskih gradskih četvrti.

Građani su za Moj portal ispričali kako je orkanski vjetar čupao stabla i trgao zavjese s balkona. Dijelovi Bjelovara su pod vodom jer šahte nisu mogle primiti golemu količinu padalina u tako malo vremena.

Prema riječima glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Josipa Hegera, dosad je bilo desetak hitnijih intervencija, no konačna će brojka biti poznata tek ujutro s obzirom na to da pozivi i dalje dolaze.

„Najčešće je riječ o poplavljenim podrumima i drugim prostorijama, kao i srušenim stablima koja predstavljaju opasnost za prolaznike ili promet. Nekoliko stabala srušeno je u glavnom gradskom parku, a u zajedno s vatrogascima na intervencijama su i djelatnici komunalnog poduzeća”, istaknuo je zapovjednik Heger.

Dodao je i da, prema njegovim saznanjima, u nevremenu nije bilo ozlijeđenih.