VREMENSKA PROGNOZA

Nevrijeme poharalo Hrvatsku, a moglo bi i opet, doznajte kad i gdje

03.05.2018 u 07:26

Bionic
Reading

Nevrijeme koje je u srijedu predvečer pogodilo dijelove Hrvatske i danas bi moglo iznenaditi, ovisno o tome u kojem dijelu zemlje živite. Ipak, u većini države tokom većeg dijela dana bit će suho, sparno i toplo, s povremenim, možda i jačim pljuskovima

Nakon što je jučer u dijelu zemlje (osobito u Sisku) nagla i jaka kiša poplavila ceste i kuće, web stranica Meteoalarm za današnji dan obojila je veći dio zemlje u žuto, što sugerira umjerenu opasnost od nesvakidašnjih vremenskih prilika. Nešto veća mogućnost nevremena najavljuje se za sam jug Hrvatske, potez od Makarske do Prevlake, gdje je oglašen narančasti alarm.

DHMZ pak za četvrtak najavljuje promjenljivo vrijeme uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, ponajprije na Jadranu i u gorskim predjelima. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, a mogući su izraženiji pljuskovi.

Najviše sunčanog vremena će biti u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak, ujutro podno Velebita i bura.

Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 28 °C, na istoku i malo viša.

Prognoza 3.5. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U petak će biti djelomice sunčano, ali nestabilno. Uz jači razvoj oblaka povremeno kiša, poslijepodne i pljuskovi praćeni grmljavinom, češći u gorskim i središnjim predjelima, dok će najviše suhog vremena biti na istoku i jugu zemlje.

Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, podno Velebita bura, a u Dalmaciji će umjereno, ujutro ponegdje još i jako jugo slabjeti prema kraju dana.

Jutarnja temperatura od 15 do 19, u gorju niža, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C, na istoku i viša.

  • +4
U večernjim satima nevrijeme je zahvatilo Sisak Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL