'veliki napor'

Njemačka policija blokirala 2300 ilegalnih ulazaka tijekom Eura 2024

24.06.2024 u 19:06

Bionic
Reading

Njemačka policija blokirala je 2300 ilegalnih ulazaka u zemlju tijekom aktualnog nogometnog natjecanja Euro 2024., rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova za list Koelner Stadt-Anzeiger u ponedjeljak

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser u intervjuu za novine rekla je da je u posljednja dva tjedna provedeno više od 400 naloga za uhićenje i da je 50 nogometnih huligana spriječeno ući u zemlju.

Natjecanje je počelo 14. lipnja, a finale se igra 14. srpnja.

"Ovo pokazuje da je dobra stvar što provodimo provjere na granicama prema Danskoj, zemljama Beneluksa i Francuskoj tijekom prvenstva", rekla je Faeser za list.

Provjere će se nastaviti do 19. srpnja, ovisno o situaciji. Faeser je operaciju opisala kao "veliki napor" savezne policije i policije u saveznim pokrajinama.

Prema ministarstvu unutarnjih poslova, 22.000 saveznih policajaca raspoređeno je da nadziru granice, zračne luke i željezničke postaje.

Faeser je rekla kako je njezino viđenje turnira izuzetno pozitivno. "Moj je dojam da se obožavatelji nogometa iz cijele Europe ovdje osjećaju vrlo sretno", rekla je ministrica u objavljenom članku.