prenoćište za beskućnike

Noćna mora za stanare: Sve je puno fekalija, zbog sukoba intervenirala i policija

02.07.2024 u 08:52

Bionic
Reading

Kako bi tijekom zime osigurao više prostora za beskućnike Grad je početkom godine otvorio privremeno prenoćište Ilici 29 za dvadesetak osoba. Tada je počela noćna mora za stanare te zgrade.

Korisnici prenoćišta na raspolaganju imaju odvojene muške i ženske spavaonice osiguran suhi obrok, topli napitak te stručnu pomoć, prenosi HRT.

Namjera Grada bila je dobra no situacija u koju su doveli stanare Ilice 29 postala je nemoguća.

Zadnjih nekoliko mjeseci proživjeli smo svašta, od droge, alkohola i nasilja između korisnika prenoćišta, rekao nam je stanar Vatroslav Zuppa Bakša...

'Pojedinci su učestalo mokrili, povraćali, sve je puno fekalija, cijelo vrijeme smo Grad o tome informirali i Grad je cijelo vrijeme imao dostupne sve informacije što se ovdje događa i nisu ništa poduzimali dok nismo krenuli s medijim', kaže Bakša.

No jedino što Grad napravio osigurao je zaštitara koji na žalost nije bio dovoljan te su ove subote opet imali ozbiljan incident kada je izbio sukob u prenoćištu te je i policija morala intervenirati.

Iz Grada su najavili da će prenoćište biti preseljeno u objekt u Ilici 259 za koji je osigurano 500 tisuća eura i u tijeku je izrada projektne dokumentacije, no stanari ove zgrade u to ne vjeruju.

'Mi im osobno ništa ne vjerujemo dok ne vidimo konkretne podatke, naime, navodno rade prenamjenu te lokacije ali mi nemamo vremena više čekati. Mi smo toliko toga već izdržali ja već četiri i pol mjeseca ujutro ne spavam jer od jutra kreće buka', upozorava Bakša.

Prenoćište u Ilici 29 trebalo je biti otvoreno samo tijekom zime i stanari traže od Grada da ispuni svoje obećanje.