KOSOVARI U ZADRU

Noću pekli kruh, danju pljačkali i pucali

24.03.2014 u 07:14

Bionic
Reading

Sudac istrage Boris Babić odredio je jednomjesečni pritvor trojici muškaraca s Kosova koji se sumnjiče za devet kaznenih djela razbojništva i dva pokušaja ubojstva službenih osoba u Zadru i okolici

Riječ je o 30-godišnjaku i dvojici 21-godišnjaka. S njima je u bandi bio još jedan 21-godišnji Kosovar, za kojim policija traga. Trojka je uhićena u petak.

Sumnjiči ih se da su, uz prijetnju pištoljem u veljači i ožujku, počinili razbojništva u prodavaonicama mješovite robe u Riječkoj, Petrčanskoj i Skradinskoj ulici, na Jadranskoj cesti, u ulicama Antuna Dobronića i Ante Starčevića u Zadru te u Sukošanu, kao i na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici u Zadru.

Kako javlja portal 057info, na policajce je pucao 21-godišnjak koji je među trojicom uhićenih. Među uhićenima je i 30-godišnjak s Kosova koji ima hrvatsko državljanstvo i obitelj u Zadru u kojem je radio u jednoj od pekarnica. Pekarskim poslom povremeno se bavio i ostatak bande koja je u Zadar stigla s Kosova te posljednjih mjeseci ilegalno boravila u gradu. Noću bi pekli kruh, danju pljačkali i pucali po policiji. Razbojnici su i rodbinski povezani. Jedan je 21-godišnjak brat 30-godišnjaka, a drugi brat njegove supruge.

Razbojnici s Kosova su zadnja dva mjeseca bili prilično opasni za trgovce i građane Zadra. Policija ih je hvatala po prometnim zadarskim ulicama nakon oružanih pljački trgovina na Bulevaru i Bilom Brigu, ali na sreću nitko nije stradao od njihovih metaka.

Čahure ispaljenih metaka, potkapa, izravan nalet na policajce te vozilo koje je u rent-a-caru iznajmio 30-godišnjak za organizirane dnevne pljačke dijelovi su mozaika koji su pomogli zadarskoj policiji da stane na kraj organiziranoj četvorki.