greška za greškom

Novi Bidenov gaf, rekao da je služio kao prva crna žena

05.07.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je da je ponosan što je prva 'crnkinja koja služi s crnim predsjednikom', u još jednom u nizu gafova

Tjedan dana nakon katastrofalne debate s Donaldom Trumpom, Biden je izvrnuo svoje riječi tijekom intervjua za filadelfijsku radiostanicu Wurd, pomiješavši se s Kamalom Harris - svojom potpredsjednicom.

'Usput, ponosan sam što sam, kao što sam rekao, prva potpredsjednica, prva crna žena... koja je služila s crnim predsjednikom', rekao je, referirajući se na razdoblje koje je proveo kao potpredsjednik Baracka Obame, piše Telegraph.

Obama i Harris upisali su se u povijest kada su izabrani 2008. i 2020. - on kao prvi crni predsjednik, ona kao prva crna potpredsjednica i prva žena na toj poziciji.

Ranije u intervjuu, Biden je točno rekao da je imenovao Harris i prvu Afroamerikanku u Vrhovni sud, sutkinju Ketanyu Brown Jackson.

Jučer je pak Biden slučajno nazvao svog predsjedničkog rivala Donalda Trumpa 'jednim od naših kolega' tijekom obraćanja vojnim obiteljima na travnjaku Bijele kuće.