SKUPA CIJENA GAMING RECIKLAŽE

Novi Modern Warfare je tehnološki zaostao?

03.03.2011 u 13:30

Bionic
Reading

Hiperprodukcija kod Call of Duty franšize nije ništa novo. Ove godine, čini se, ona bi joj barem s tehničke perspektive mogla doći glave.

Smatrate li da se Call of Duty reciklira iz nastavka u nastavak? Onda niste ni zagrebali površinu, jer sudeći prema riječima igrinog autora, u sljedećem nastavku gledati ćete i isti engine. U komparaciji sa DICEovim Frostbite 2 engineom koji trenutno žari i pali trailer scenom, Infinity Wardov engine je mala beba. Sljedeći CoD koji, napominjemo, izlazi ove godine, koristiti će malo modificirani engine, te će se kako to već ide - prodavati kao alva.

 

Prema riječima igrinih autora, izrada kompletno novog enginea za igru zahtjeva strahovito puno posla, što bi usporilo tempo razvoja same igre. Pa, sudeći prema novom updateu Unreal enginea i visokoj kvaliteti Frostbitea 2, Infinity Ward i Activision mogli bi upasti u probleme, ne planiraju li malo ušminkati svoju keš-kravu muzaru.

 

Uostalom, žalosna činjenica je da FPS-ove u puno slučajeva prodaje grafika. Ako se Call of Dutyevi tvorci ne trznu i ne ažuriraju engine svojih igara, konkurenti poput Battlefielda 3 preći će preko njih kao valjak preko paštete u crijevu. Kako će sve to ispasti, saznati ćemo krajem ove godine kada igra konačno i izađe.

 

Ponešto o novom Modernom Ratovanju