POZDRAV IZ ŠATORA

Objavljena Prigožinova fotografija, navodno je snimljena u Bjelorusiji

14.07.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskom ministra unutarnjih poslova, tvitao je fotografiju zapovjednika plaćeničke skupine Wagner Jevgenija Prigožina iz šatora, uz napomenu da su tu sliku objavili ruski mediji tvrdeći da je ona snimljena u Bjelorusiji

Jevgenij Prigožin nalazi se u Rusiji, a ne u Bjelorusiji, ustvrdio je prošlog tjedna predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko. Obraćajući se novinarima u Minsku 6. srpnja, Lukašenko je također rekao da su Wagnerovi borci ostali u kampovima u kojima su živjeli prije pobune 24. lipnja.

'Što se tiče Prigožina, on je u Sankt Peterburgu. On nije na teritoriju Bjelorusije', rekao je Lukašenko, ne pružajući nikakve dokaze koji bi potkrijepili njegovu tvrdnju.

Gdje se Prigožin nalazi zapravo je nepoznato još otkako su njegovi borci prošlog mjeseca nakratko zauzeli Rostov na Donu i potom krenuli u marš na Moskvu, predstavljajući najveću navodnu prijetnju ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u njegova više od dva desetljeća na vlasti.

Prema dogovoru s Putinom, Prigožinu i njegovim borcima trebalo je dopustiti da se presele u Bjelorusiju. Upitan hoće li se Prigožin i njegovi plaćenici preseliti u Bjelorusiju, Lukašenko je rekao da će to ovisiti o odlukama šefa Wagnera i ruske vlade.

  • +19
Wagnerovci napustili Rostov Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva ne prati Prigožinovo kretanje. 

Autentičnost fotografije nije potvrđena.