Mirela Alerić Puklin

Oglasila se supruga osumnjičenog Puklina: Novac je naš, a ne Kovačevićev. Tražila sam razrješenje jer želim zaštititi obitelj

06.10.2020 u 14:06

Bionic
Reading

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin potvrdila je da je zatražila razrješenje nakon što joj je suprug Goran Puklin osumnjičen za skrivanje nezakonitih 4,5 milijuna kuna Dragana Kovačevića. Javnosti se obratila priopćenjem

'Cijelu karijeru svoj posao sam obavljala moralno, etično, ažurno i kolegijalno. U odnosu na događaj zbog kojeg sam višekratno prozivana u javnosti naglašavam da svojim radnjama niti u jednom dijelu nisam povrijedila dužnosti, obveze i odgovornosti postupanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika”, navodi Mirela Alerić Puklin, a javlja Telegram.

Objasnila je i odakle novac u njezinom stanu.

'Taj stan koristi i moj suprug. Novac koji je pronađen kod nas nije od Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već se radi o novcu mog muža. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja”, napominje Mirela Alerić Puklin.

Drugim riječima, u ovom trenutku neće otkrivati više, jer će njezin muž svoju nedužnost dokazivati u nastavku istrage.

“Posebice naglašavam da je moj rad na predmetu koji je u javnosti poznat pod nazivom ‘Agokor’ bio iznimno predan i savjestan. Jedini stvarni razlog mog zahtjeva za razrješenjem je zaštita osobnih i obiteljskih prilika, a primarno interesa moje malodobne djece. Želim zaštititi i ugled Državnog odvjetništva, kao institucije koja me profesionalno odgojila, u kojoj sam provela svoj dosadašnji radni vijek”, zaključuje Mirela Alerić Puklin.