nakon strašne eksplozije

Oglasio se hrvatski pomorac nastradao u Bejrutu

06.08.2020 u 22:16

Bionic
Reading

Branko Perošević, hrvatski pomorac, ozlijeđen u prekjučerašnjoj eksploziji u Bejrutu je operiran i dobro je kao i ostalih 10 pomoraca s broda "City of Rome."

Kuhar iz Slavonije kojem su operirane ruka i noga obratio se porukom zahvale liječnicima, bolničkom osoblju i počasnom konzulu u Bejrutu.

'Sve je korektno i osjećam se bolje. Moja je operacija trajala četiri sata i protekla je dobro. Sada se osjećam bolje', govori za HRT Branko Perošević, hrvatski pomorac.

Ostali pomorci također su dobro, kažu iz agencije zadužene za njihov ukrcaj. ž

Naši pomorci imali su jako sreće, kaže urednik portal Morski.hr Jurica Gašpar. U vrijeme eksplozije bili tek pola kilometra usidreni od kobnog skladišta. 'Zapravo, imali su jako puno sreće u cijeloj ovoj situaciji jer je cijela ta posada bila u nadgrađu broda što ih je spasilo. Jedini koji je ozlijeđen bio je kuhar kojeg su ozlijedila vrata. Vrata su prsnula doslovno u nekoliko komada i zbog toga su njegove ozlijede sanirane odmah zahvaljujući hladnim glavama naših pomoraca. Oni su zaustavili jedno sanitetsko vozilo koje je odvelo pomoraca u bolnicu', ističe Jurica Gašpar, urednik portala "Morski.HR".

Transportni brod "City of Rome" specijaliziran je za prijevoz vozila i u bejrutsku luku uplovio je šest sati prije eksplozije. Brod koji je uskoro trebao biti prodan, pretrpio je znatna oštećenja i u tijeku je procjena štete.

Zbog uvođenja dvodnevnog izvanrednog stanja u Bejrutu, povratak hrvatskih pomoraca planiran za 11. kolovoza, prolongiran je za 21.

  • +49
Eksplozija u Bejrutu Izvor: EPA / Autor: WADEL HAMZEH